Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" δεν είναι για Αντιπαροχή - Ανήκει στους πολίτες της Χαλκίδας

Το θέμα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και η αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται το ιστορικό κτήριο, γίνεται επίκαιρο μετά την απόφαση του Επιμελητηρίου Εύβοιας, για παράδοση του χώρου με το σύστημα της αντιπαροχής σε κάποιους κατασκευαστές και την ανέγερση κτισμάτων 12.000 τ.μ.
Κατ’αρχήν ανεξάρτητα από το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου που δεν έχει κλείσει οριστικά, θα πρέπει Επιμελητήριο και Δήμος να συμφωνήσουν ότι πρόκειται για έναν δημόσιο χώρο που ανήκει στος πολίτες της Χαλκίδας και θα πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες.
Δεύτερον η περιοχή που βρίσκεται ο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» είναι μια υπερβολικά πυκνοκατοικημένη περιοχή, με μεγάλη έλλειψη πράσινου και ελεύθερων χώρων. Μια οικοδομική κατασκευή 12.000 τ.μ. στην περιοχή σε συνδυασμό με το οικοδόμημα του Διοκητήριου που κατασκευάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε πολύ κοντινή απόσταση, θα δημιουργήσει ασφυκτικές συγκοινωνιακές συνθήκες και σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Η πρότασή μας είναι να συγκροτηθεί με πρωτοβουλία και κοινή απόφαση του Δήμου Χαλκίδας και του Επιμελητηρίου, επιτροπή με την συμμετοχή κοινωνικών φορέων της πόλης και πολιτών ώστε να επεξεργαστεί λύσεις αξιοποίησης του χώρου με ήπιες επεμβάσεις και με βασικό κριτήριο την δημιουργία χώρων πρασίνου και ελεύθερων χώρων για τους πολίτες της Χαλκίδας.

ΟΧΙ στην οικοπεδοποίηση και στην Αντιπαροχή του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»



Χαλκίδα 12-3-2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει τους πολίτες της Χαλκίδας, το Δήμο και όλους τους φορείς της πόλης

nikospaxa είπε...

Πρέπει να υπάρξει άμεση κοινοιτοποίηση όλων και κυριώς των πολιτών της Χαλκίδας γιατί ήδη η πόλη στο κέντρο υστερεί από χώρους πρασίνου με την μεγάλη οικοδόμηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρα με την ενεργοποίηση του προαστιακού αναμένεται να αυξηθεί ο πληθυσμός της Χαλκίδας και μείωση των ελεύθερων χώρων.