Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Εκδήλωση για τις κλιματικές αλλαγές και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα της Εύβοιας

Πρόσκληση Εκδήλωσης

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ (Αβάντων 50) με θέμα :

«Οι κλιματικές αλλαγές και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Εύβοια»
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :

1. Προβολή της ταινίας age of stupid (ή η εποχή των ηλιθίων) της Φράνι Άρμστρονγκ
2. Συζήτηση με εισηγητές
a. Μαργαρίτα Καραβασίλη Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας
b. Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος εκστρατειών του WWF Hellas
c. Εκπρόσωπος της GREENPEACE
d. Εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών


Παρεμβάσεις θα κάνουν :

Εκπρόσωποι συλλόγων περιβάλλοντος του Δικτύου κινήσεων πολιτών και συλλόγων του Νομού Ευβοίας και πολίτες για την ανάδειξη των μεγάλων περιβαλλοντικών εγκλημάτων της Μεσσαπίας, του Πισσώνα, του Λήλαντα αλλά και για άλλα θέματα που απασχολούν το Νομό μας (Διαχείριση σκουπιδιών, ανακύκλωση, ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ, RDF κ.ά.).


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.com/

2 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

http://www.zabetakis.net/?p=1861

Υπάρχουν κάποια πράγματα

που δεν μπορώ να τα καταλάβω…

Τι σχέση έχουν οι κλιματικές αλλαγές και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα?

Μόνο η Greenpeace, το WWF και η Μαργαρίτα Καραβασίλη ίσως να μπορούν να μας απαντήσουν…

Σήμερα, τα εγκλήματα ΔΕΝ είναι το λιώσιμο των πάγων ή επερχόμενη αποτυχία της Κοπεγχάγης…

αλλά αυτά εδώ…[βλ link]

σε Θήβα,

σε Μεσσαπία,

σε Ασωπό…

Επιστημονικά, το πιο επικίνδυνο σήμερα έγκλημα είναι η κακοδιαχείριση των υδάτινων πόρων…

Για να αξιολογήσουμε την επικινδυνότητα των κινδύνων, πρέπει να σκεφτούμε την πιθανότητα να προκαλέσουν θάνατο ή μη αντιστρεπτή βλάβη στον άνθρωπο ή στο περιβάλλον. Θάνατοι ζώων και ανθρώπων που σχετίζονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος παρατηρούνται συνεχώς (Κορώνεια και Οινόφυτα, αντίστοιχα). Αρα είναι αυταπόδεικτο ότι ο πιο σημαντικός κίνδυνος για τον άνθρωπο στην Ελλάδα του 2007 δεν είναι το CΟ2 αλλά το μολυσμένο νερό. Το οποίο, λόγω των συγκοινωνούντων δοχείων που είναι τα κανάλια του υδροφόρου ορίζοντα, εξαπλώνεται γοργά.

Είναι πολιτικό σφάλμα που η πρώτη επίσκεψη της Μαργαρίτας στην Εύβοια θα είναι σε αυτή την εκδήλωση ισορροπιών και όχι στα Ψαχνά και στο Κοντοδεσπότι…

Κρίμα…

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠ-ΟΨΕΙΣ !!!!
http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/wwf-greenpeace.html
.... μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο βούιξε για τα ψεύδη περί "υπερθέρμανσης" χάρη σε ευρωβουλευτές που τολμούν να μιλούν έξω από τα δόντια.
οι "γκλαμουράτες κιουρίες" της ψευδο-οικολογίας του πράσινου καπιταλισμού και της εξαπάτησης των λαών συνεχίζουν τα χαριτωμένα πανηγυράκια τους...

Αφού τους τελείωσε ο αρχιραβίνος της Αλ-Γκοριανής "υπερθέρμανσης",
βρήκαν καινούργια ταινία να ταΐσουν κουτόχορτο στους εύπιστους οικολόγους του ... καναπέ και της "πράσινης" βιομηχανίας.
Τώρα μάλιστα τους τελείωσαν οι "άβολες" ψευτιές του βραβευμένου με Όσκαρ υποκρισίας επαγγελματία λομπίστα και πλασιέ -εμπόρου CO2, Αλ Γκορ και επιστράτευσαν νέα φαρσοκωμωδία, που θα παιχτεί υπό το φως των φωτοβολταϊκών... (τους τελείωσαν φαίνεται τα κεριά που είναι ακόμη οικολογικότερα και ξεχνούν πως με την εγχώρια κατάσταση, είναι απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα...)
Εννοείται πως το μόνο παιχνίδι που "παίζουν" είναι αυτό του ελέγχου μέσω του φόβου...
και για το "έργο" τους αυτό σαφώς και δικαιούνται ένα ακόμη όσκαρ υποκριτικής...

Αλήθεια σε εκδηλώσεις γνήσιων οικολόγων της καρδιάς και της συνείδησης γιατί ΠΟΤΕ δεν εμφανίζονται?

Γιατί δεν ήταν π.χ. στην 4ήμερη εκδήλωση στα Μουδανιά Χαλκιδικής, πριν 10 περίπου μέρες, όπου συμμετείχε η κοινότητα Πελίτι, ο Παναγιώτης ο Μανίκης (γνωστός για τη φυσική γεωργία και τις αναδασώσεις του με σβώλους), βιοκαλλιεργητές και δεκάδες άνθρωποι που δημιουργούν με μεράκι σε αρμονία με τη φύση?

Προφανώς... ξέρουν πολύ καλά πως οι "προσπάθειες" τους καμία σχέση δεν έχουν με την οικολογία και τη "διάσωση" του πλανήτη ή την υποτιθέμενη "διάσωση του κλίματος"... Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εύπιστους...
...αλλά πολύ μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους, τις οργανώσεις τους και τους μεγαλο-χορηγούς τους, αν νομίζουν πως είναι σε θέση να επηρεάσουν οποιαδήποτε κλιματολογική παράμετρο του γήινου περιβάλλοντος, όταν αυτό είναι καθαρό αποτέλεσμα κοσμικών, γαλαξιακών επιδράσεων που δρουν και επηρεάζουν την ενέργεια του ήλιου και ολόκληρου του ηλιακού μας συστήματος...

Τα "μεγάλα αφεντικά" τους είναι προφανέστατο πως δεν δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον, την οικολογία και την ανθρώπινη υγεία.

Αλλά ένα αξίζει να σημειώσει κανείς:
η εποχή των ΧΑΖΩΝ (The Age of Stupid) έχει λήξει ανεπιστρεπτί
και αυτό ας το έχουν υπ' όψη τους οι αδελφές της ψευδο-οικολογίας...

Πολύ θα ήθελα πάντως να έβλεπα την παρουσία τους στη δική μας εκδήλωση σε λίγο καιρό... όπου θα ξεμπροστιάζονται οι ψευτιές τους..

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/wwf-greenpeace.html