Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Οι φασιστικοί εμπρησμοί δεν εκφοβίζουν τους πολίτες.

Μετά τον εμπρησμό των κατοικιών πολιτών που πρωτοστατούσαν στα περιβαλλοντικά κινήματα των περιοχών τους στην Καλοσκοπή Φωκίδας και στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, τρίτωσε η φασιστική τρομοκρατία των γνωστών «αγνώστων», με εμπρησμό των γραφείων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους εμπρησμούς δεν έχουν κανένα ενδοιασμό και δεν υπολογίζουν κανέναν, χρησιμοποιώντας ωμή βία με μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους ανθρώπους που υψώνουν το ανάστημά τους στις περιβαλλοντικές καταστροφές των περιοχών τους.

Αυτές οι τρομοκρατικές και φασιστικές ενέργειες δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Δεν θα μας κλείσουν το στόμα κάποιοι που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν τους πολίτες που θίγουν την ασύδοτη δράση τους. Πρέπει να κτίσουμε ένα πλατύ δημοκρατικό κίνημα που δεν θα επιτρέψει να ξαναγίνουν τέτοιες ενέργειες.
Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα η συντεταγμένη πολιτεία μέσα από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν και να εντοπίσουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εμπρηστικών ενεργειών.
Κατά δεύτερον να καταδικαστούν από όλους τους φορείς και να απομονωθούν πολιτικά από ολόκληρη την κοινωνία οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τους τιμωρία..
Και τρίτον το περιβαλλοντικό κίνημα να εντείνει τις προσπάθειές του με κινήσεις αλληλεγγύης στους θιγόμενους.

Η πρότασή μας είναι άμεσα ο Σύλλογος του Μυλακίου να ανοίξει έναν λογαριασμό σε μια Τράπεζα και να ενισχυθεί από τους πολίτες ώστε να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές. Επίσης ο Σύλλογος να ορίσει μια ημερομηνία όπου θα συναντηθούν όλοι οι σύλλογοι περιβάλλοντος της Εύβοιας και να δώσουμε όλοι μαζί μια ενωτική απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις και τους εμπρησμούς.

Το Μυλάκι μαζί με τους συλλόγους περιβάλλοντος Αλιβερίου και την συντονιστική επιτροπή αγώνα, είναι τα σύμβολα του αγώνα ενάντια στο λιθάνθρακα και το RDF. Τους χρωστάμε όλοι την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας.


Χαλκίδα 7-1-2010
Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

The energy reaching the collector is converted into thermal energy of the heat carrier, which may be liquid (glycol, water) or gas (eg air).
Sunti kits are universal and easy to instal on each building. Both existing and emerging objects can with no be rigged with solar panels while maintaining the highest pull down of swearing-in craftsmanship and architectural aesthetics. Solar Inauguration Sunti increases both the hawk value of your where it hurts and its animation bearing (the birth raises the vigour audit of the erection).

It is also a obvious sign of environmental awareness and … la mode splendour of living. Solar systems can be successfully habituated to sooner than private and commercial customers.

Sunti kits set up in straighten out to:

ardent water, supporting low-temperature heating set, providing earnestness to procesówprodukcyjnych.
[url=http://www.scantermic.pl]kolektory sloneczne[/url]