Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου 4-4-2008

1. Χαιρετίζουμε την έναρξη της ανακύκλωσης από τον Δήμο στην Χαλκίδα, όμως ταυτόχρονα εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την απουσία ακόμη και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης από την εκδήλωση έναρξης. Η επιτυχία της ανακύκλωσης θα εξαρτηθεί, από την σωστή κάλυψη της πόλης από τους ειδικούς κάδους και από την τακτική και συνεχή διαδικασία ανατροφοδότησης τους, από την επιμονή των υπευθύνων στην ενημέρωση των πολιτών και ασφαλώς από το βαθμό ανταπόκρισης των πολιτών. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα συμμετέχουν με στελέχη τους στην ενημέρωση των πολιτών και ιδιάτερα των μαθητών με επισκέψεις στα σχολεία σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων.
2. Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για την ανέγερση τελωνείου στο λιμάνι της Χαλκίδας είναι εντελώς απαράδεκτη και έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της θέσης να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους και να καταργηθούν τα διορισμένα αυτά όργανα. Την στιγμή που οι πολίτες της Χαλκίδας εδώ και χρόνια αναμένουν την οριστική μεταφορά του λιμανιού εκτός πόλεως, με την απόφαση αυτή το λιμενικό ταμείο μας φέρνει χρόνια πίσω. Χρειάζεται σήμερα όχι μόνο να αντιδράσουμε στην απόφαση αυτή και να μην επιτρέψουμε την ανέγερση ενός ακόμη κτίσματος στο λιμάνι, αλλά να ενισχύσουμε και τις προσπάθειες για να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες των λιμενικών ταμείων στην αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση.
3. Η απόφαση για αύξηση των διοδίων κατά 37,50% τη στιγμή μάλιστα που σχεδιάζονται και νέα διόδια για την διαδρομή Σχηματάρι – Χαλκίδα, έρχεται να προστεθεί στην αδικία που έχουν καταδικαστεί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Εύβοιας από το 1992. Να πληρώνουν διπλά διόδια για μια απόσταση μόνο 11 χιλιομέτρων. Καλούμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να πάρει πρωτοβουλία και να οργανώσει κινητοποίηση των Ευβοέων στα διόδια, ώστε στην πράξη να καταργήσουμε την πληρωμή διοδίων στο Σχηματάρι, είτε να απαιτήσουμε την μεταφορά των διοδίων μετά την διασταύρωση του Σχηματαρίου.



Χαλκίδα 4-4-2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: