Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

Κάρυστος - Αλιβέρι - Κύμη - Ληλάντιο - Χαλκίδα - Μεσσάπιο - Δίρφυ - Μαντούδι - Λίμνη - Ιστιαία : Το σπίτι μας

Οι μεγάλες κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη...
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη ζωή μας...
Οι μονάδες λιθάνθρακα που προγραμματίζονται στο βασανισμένο Μαντούδι και στο υπό περιβαλλοντική κατάρρευση Αλιβέρι...
Η επικείμενη καταστροφή τεράστιων δασικών εκτάσεων στην περιοχή του Μετοχίου και της Κύμης...
Οι υδροφόροι ορίζοντες και τα ποτάμια μας που μολύνονται από τα φυτοφάρμακα και από την ανεξέλεγκτη δράση πολλών κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και βιομηχανικών μονάδων στις περιοχές της Αρτάκης του Μεσσάπιου, της Δίρφυς και του Ληλάντιου πεδίου...
Τα δάση μας που όταν δεν εξαφανίζονται από την παράνομη υλοτόμηση, καίγονται...
Ο Ευβοϊκός Κόλπος που πολλές βιομηχανίες τον θεωρούν φυσική αποχέτευση των αποβλήτων τους...
Οι πόλεις μας που γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες, από το τσιμέντο, από την έλλειιψη ελεύθερων χώρων, από το κυκλοφοριακό, από την κάθε είδους κακογουστιά και αισθητική τύπου κτιριακού συγκροτήματος ΚΤΕΛ...

Όλα αυτά και τόσα άλλα μας πεισμώνουν, μας ξεβολεύουν αλλά προπαντός μας ΕΝΩΝΟΥΝ.

Η Εύβοια είναι το σπίτι μας, είναι ο τόπος που ζούμε, που αναπνέουμε, που εργαζόμαστε, που διασκεδάζουμε, που μεγαλώνουμε.

Γι αυτό θα βρεθούμε να συζητήσουμε να ανταλάξουμε εμπειρίες, να ενημερωθούμε, να γνωριστούμε.

Και όχι μόνο να συζητήσουμε. Να δράσουμε. Να κινητοποιηθούμε.
Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο και ισχυρό κίνημα πολιτών μέσα από ένα πανευβοϊκό δίκτυο φορέων και κινήσεων για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού μας και όχι μόνο.

Θα είμαστε όλοι εκεί !

Την Τετάρτη 16 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΠΑΧ στις 7 μ.μ.


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣΠρόσκληση
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο, την Διοικούσα Επιτροπή ή την Συντονιστική Επιτροπή του Συλλόγου ή της ΚίνησηςΘέμα : Συγκρότηση δικτύου περιβαλλοντικών φορέων και κινήσεων πολιτών στο Νομό Ευβοίας
Αγαπητοί φίλοι
Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών που έχουν στους σκοπούς τους και την προστασία του περιβάλλοντος σε μια συνάντηση, την Τετάρτη 16 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΠΑΧ, για να συζητήσουμε για το μεγάλο αυτό θέμα που ταλανίζει την εποχή μας. Για το παρόν και το μέλλον του Νομού μας.
Η πρότασή μας είναι να συγκροτήσουμε ένα δίκτυο όλων των περιβαλλοντικών κινήσεων του Νομού Ευβοίας, το οποίο θα μπορεί να παρεμβαίνει στα θέματα περιβάλλοντος του Νομού και όχι μόνο, να συντονίζει κοινές ενέργειες των φορέων, να παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά στα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Η συγκρότηση του δικτύου δεν θα καταργήσει την αυτοτέλεια του κάθε φορέα. Αντίθετα θα τροφοδοτείται από την δράση και την πρωτοβουλία των φορέων και των κινήσεων πολιτών της κάθε περιοχής, της κάθε πόλης. Την συγκεκριμένη μορφή και λειτουργία που θα πάρει το δίκτυο αυτό είναι μια υπόθεση που θα συζητήσουμε όλοι μαζί.
Κάθε φορέας περιβάλλοντος, κάθε κίνηση πολιτών του Νομού Ευβοίας που θέλει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους άλλους φορείς, καλείται να έρθει στην εκδήλωση αυτή και να συμβάλει στο διάλογο αυτό για την συγκρότηση αυτού του δικτύου.


Σας περιμένουμε.


Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η κίνηση πολιτών ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

SECURITY CENTER: See Please Here