Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ελεύθεροι Χώροι της Χαλκίδας και Πολίτες

Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας για τους ελεύθερους χώρους

Χαλκίδα 18-5-2010


Την Τρίτη 18 Μαίου 2010 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας με θέμα τους ελεύθερους χώρους, τις καταπατήσεις πλατειών και πεζόδρομων και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην παραλία της Χαλκίδας με τις πλαστικές παράνομες κατασκευές.
Το θέμα εισηγήθηκε εκπρόσωπος των τριών φορέων που έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα βασικά σημεία της εισήγησης αναφέρονται στην συνέχεια. Έγινε μια δημιουργική συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις και προβληματισμοί από πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Στο τέλος ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί αντιπροσωπευτική επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους και με την συμμετοχή των εκπροσώπων των πολιτών, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ελεύθερων χώρων.
Αναμένουμε, γιατί όπως καταλαβαίνουμε όλοι το πρόβλημα για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, χρειάζεται επίμονη και επίπονη προσπάθεια και την συνεχή εγρήγορση και παρέμβαση των πολιτών.

Οι φορείς
1. Ενεργοί πολίτες Εύβοιας
2. Περιβαλλοντικός, Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κανήθου (με έδρα το ‘Κλειστό’ Κανήθου)
3. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας




Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας

Θέμα : Ελεύθεροι χώροι στη Χαλκίδα

Χαλκίδα 27-4-2010

Αγαπητοί κύριοι σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων


Σας καταθέτουμε κάποιες βασικές σκέψεις για το μεγάλο θέμα των ελεύθερων χώρων της πόλης μας και της καταπάτησής τους. Το πρόβλημα της κατάληψης δημόσιων χώρων στην πόλη μας από χρόνο σε χρόνο επιδεινώνεται. Πέρα από τα προβλήματα αισθητικής και αλλοίωσης της αρχιτεκτονικής εικόνας της πόλης που δημιουργούν οι δεκάδες πλαστικές επεκτάσεις στα καταστήματα της παραλίας της πόλης και όχι μόνο, δημιουργούνται και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των πολιτών σε ορισμένες απ’ αυτές τις πλαστικές κατασκευές, πέρα από την καταπάτηση κάθε κανόνα και νομιμότητας. Όσες πλατείες εκσυγχρονίζονται από το Δήμο σε μηδέν χρόνο καταλαμβάνονται δημιουργώντας προβλήματα πρόσβασης στους πολίτες που θέλουν να περπατήσουν ή να διασχίσουν το δρόμο ή την πλατεία. Η πρακτική της καταπάτησης των πεζόδρομων και των πλατειών εφαρμόσθηκε ακόμη και στον πεζόδρομο της αναπλασμένης ακτής της Κανήθου. Ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει και παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα την κατάληψή του. Για τον πεζόδρομο αυτό, υπάρχουν πολλές ενστάσεις από πολίτες της περιοχής και όχι μόνο, όπως έλλειψη υποδομών για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή με προβλήματα όρασης και μια σειρά άλλες ελλείψεις και προβλήματα, που συνδέονται με την προχειρότητα με την οποία προχωρήσαμε ως τοπική κοινωνία στην αναβάθμιση μιας σημαντικής περιοχής της πόλης.
Στους παραλιακούς αυτούς χώρους εμπλέκονται δύο δημόσιοι φορείς. Η Λιμενική Επιτροπή Χαλκίδας και ο Δήμος Χαλκίδας. Το γεγονός αυτό περιπλέκει τα πράγματα και δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Εκείνο όμως που μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι ότι διαχρονικά, πέρα από κάποιες παρεμβάσεις, δεν έχουμε προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα άσκησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την παραλιακή ζώνη αλλά και γενικότερα για τους ελεύθερους χώρους της πόλης. Ακόμη και ορισμένες πλατείες που αναπλάσθηκαν από τη δημοτική αρχή, αμέσως μετά καταλήφθηκαν από τραπεζοκαθίσματα. Και έχουμε πολλές καταγγελίες πολιτών και φορέων που δυστυχώς δεν έχουν εισακουσθεί μέχρι σήμερα. Και κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται γιατί ;
Κατά τα λεγόμενα στελέχους της λιμενικής επιτροπής, από πολλές επιχειρήσεις, όχι μόνο δεν τηρούνται οι όροι χρήσης με τους οποίους τους έχει διατεθεί η αξιοποίηση και η χρήση του δημόσιου χώρου, αλλά οι περισσότερες δεν πληρώνουν τα μισθώματα που ορίζονται από τα συμβόλαια. Και κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται : Η παραλία και οι πλατείες της Χαλκίδας ανήκουν σε κάποια άλλη χώρα, σε κάποιον άλλο δήμο, που ισχύει κάποιο άλλο δίκαιο ; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στις περιοχές αυτές ; Είναι δυνατόν κάποιοι λίγοι να αγνοούν τους νόμους και τους κανόνες μιας κοινωνίας ; Και οι αρμόδιοι, οι εντεταλμένοι φορείς της πολιτείας τι κάνουν ;

Κύριοι Σύμβουλοι
Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε διαχρονικά στη πόλη μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή εικόνα κάποιων ελεύθερων χώρων της πόλης μας, είναι δημιούργημα πολλών χρόνων και δεν βαρύνει μόνο την δική σας θητεία. Όμως, συνειδητοποιώντας όλοι μας το μέγεθος του προβλήματος δεν νομίζεται ότι πρέπει έστω και σήμερα να αντιδράσουμε ; Να κάνουμε κάτι ; Να ορίσουμε κάποιους κανόνες ;
Κανένας δεν θέλει να κλείσει καμιά επιχείρηση, όπως εντέχνως διαδίδουν οι υποστηρικτές των ανομιών και των αυθαιρεσιών. Απλά θέλουμε να εφαρμοστούν ενιαίοι κανόνες για την προστασία της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής εικόνας της πόλης αλλά και των δικαιωμάτων πρόσβασης των πολιτών στους ελεύθερους χώρους της πόλης :

Οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι οι παρακάτω :

1. Να απελευθερωθούν άμεσα οι ελεύθεροι χώροι που έχουν καταληφθεί είτε είναι δρόμοι είτε πλατείες.
2. Τα καταστήματα της παραλίας να αφαιρέσουν τις αυθαίρετες και μόνιμες κατασκευές που έχουν δημιουργήσει σε δημόσιους χώρους, εντός ενός εύλογου χρόνου. Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία αυτή μπορούμε να ζητήσουμε από το σύλλογο αρχιτεκτόνων να προτείνει μια σειρά από λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρηματίες, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας (ομπρέλες, γλάστρες, χρώματα κ.λ.π.)
3. Είναι πλέον ώριμο το θέμα της διεκδίκησης του χώρου του π.τάγματος πεζοναυτών από τον Δήμο Χαλκιδέων. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι μια έκταση πενήντα περίπου στρεμμάτων και το πέρασμα του στην κυριότητα του Δήμου Χαλκίδας, σύμφωνα και με πρόσφατη διακήρυξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, θα προσφέρει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου σε μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη. Στην κατεύθυνση αυτή να συνταχθεί κείμενο όπου θα ζητηθεί να υπογραφεί από όλους τους κοινωνικούς φορείς της Χαλκίδας και του νομού. Στην συνέχεια επιτροπή από όλους τους φορείς να καταθέσει το έγγραφο διεκδίκησης στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος.
4. Υπάρχουν και μια σειρά θέματα που άπτονται των ελεύθερων χώρων όπως το λιμάνι, η αξιοποίηση του χώρου του κτιρίου ‘Γεωργιάδη’, η ‘Αρέθουσα, η τουριστική αξιοποίηση του 2ου τεταρτοκύκλιου της παλιάς γέφυρας, το κτίριο του ‘ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ’, το θέμα των χώρων του ΟΣΕ, η επέκταση του 'τουριστικού' στο άλσος της Κανήθου και άλλα χρονίζοντα προβλήματα για τα οποία θα χρειαστούν ανάλογες παρεμβάσεις και δράσεις.
5. Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται να συγκροτηθεί αρμόδια επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, η οποία θα έχει ως έργο να εποπτεύσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που θα αποφασισθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
6. Στα πλαίσια αυτής της επιτροπής να δημιουργηθεί με ευθύνη του Δήμου ένα παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων της πόλης στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι πολιτών και Συλλόγων και στο οποίο θα μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης για την οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή κατάληψη δημόσιου χώρου. Τα παρατηρητήριο θα λειτουργεί και ως ένας χώρος ανάπτυξης προβληματισμού και κατάθεσης ιδεών και προτάσεων όχι μόνο για την προστασία των ελεύθερων χώρων αλλά και την ανάπτυξή τους, την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων οικημάτων, ανάπλασης πλατειών και δημιουργίας ελεύθερων χώρων για τους πολίτες.
7. Τέλος χρειάζεται κατά τη γνώμη μας το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει όσο πιο έντονα γίνεται τον παραλογισμό της ευθύνης του χώρου της παραλίας από το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας και η ανάγκη έναρξης των διαδικασιών για το πέρασμα της ευθύνης στον Δήμο Χαλκιδέων.

Οι φορείς :

1. Ενεργοί πολίτες Εύβοιας
2. Περιβαλλοντικός, Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κανήθου (με έδρα το ‘Κλειστό’ Κανήθου)
3. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η ΑΓΕΤ στην Εύβοια μας εκπαιδεύει περιβαλλοντικά !!!

Διαβάσαμε έκπληκτοι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η ΑΓΕΤ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της για το περιβάλλον, εκπαίδευσε δάσκαλους και μαθητές από όλο το Νομό Ευβοίας στο θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

(Εφημερίδα ‘Πανευβοϊκό Βήμα’ 6-5-2010)

Σήμερα Τρίτη 11-5-2010 στον σερβιτόρο της Εύβοιας, διαβάσαμε ότι στις 7 και 8 Μαίου διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διήμερο σεμινάριο με εκπαιδευτικούς της Β’θμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα ΠΡΑΚΣΗ της ΑΓΕΤ και την ΔΗΚΕΧ. (http://www.servitoros.gr/news/view.php/28265/ )

Αναρωτιόμαστε :
Οι εκπαιδευτικοί μας και οι μαθητές μας χρειάζονται την ΑΓΕΤ για να διοργανώσουν περιβαλλοντικά σεμινάρια ; Και πως δέχθηκαν μια τέτοια διαδικασία και μάλιστα στα πλαίσια της εκπαίδευσης οι αρμόδιοι της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Νομό μας και οι Διευθύνοντες ;

Στα σεμινάρια αυτά μήπως ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ότι ετοιμάζουν να κάψουν τα σκουπίδια (DRF) στο Μυλάκι και στην Χαλκίδα ;

Ή μήπως τους ενημέρωσαν αν έχουν παραιτηθεί οριστικά από τα σχέδιά τους για μονάδες λιθάνθρακα ; Να θυμίσουμε ότι η ΑΓΕΤ επιδίωξε να δημιουργήσει μια μονάδα λιθάνθρακα σε σύμπραξη με τη ΔΕΗ στο Αλιβέρι, αλλά μπροστά στην ομόθυμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα, η απόφαση συνολικά για την χρήση του λιθάνθρακα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας αναιρέθηκε.


Χαλκίδα 11-5-2010
Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας






Σήμερα Παρασκευή 14 Μαίου 2010 πήραμε το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύουμε


Δελτίο τύπου - απάντηση στο σχόλιο των Ενεργών Πολιτών Ευβοίας

Απαντώντας στο δημοσίευμα των Ενεργών Πολιτών Ευβοίας, με τίτλο ΄΄Η ΑΓΕΤ στην Εύβοια, μας εκπαιδεύει περιβαλλοντικά ΄΄ που δημοσιεύθηκε στον Σερβιτόρο της Εύβοιας την Τρίτη 11 Μαίου 2010, και αναφερόταν στο Βιωματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλο : «Το θεατρικό παιγνίδι ως εργαλείο στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αγωγής σταδιοδρομίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας στην Χαλκίδα, στις 7 & 8 Μαίου 2010, παραθέτουμε τα παρακάτω και παρακαλούμε να τα δημοσιεύσετε.

Το πρόγραμμα ΠΡΑΚΣΗ της ΑΓΕΤ, για την φετινή σχολική χρονιά, χορηγεί τα προγράμματα καινοτόμων δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας που περιλαμβάνουν Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας, Πολιτιστικά Θέματα και Αγωγή Σταδιοδρομίας.
Κατά την διοργάνωση και διεξαγωγή των επιχορηγούμενων δράσεων που αφορούν αυτά τα προγράμματα, η ΑΓΕΤ δεν επεμβαίνει με κανένα τρόπο στον καθορισμό των θεμάτων , του περιεχομένου αυτών και στην επιλογή των εισηγητών , επιμορφωτών και εμψυχωτών των προγραμμάτων.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι επιμορφωτές ήταν εξειδικευμένα στελέχη της εκπαίδευσης, (όπως μπορείτε να δείτε και από το πρόγραμμα του σεμιναρίου), με μακροχρόνια εμπειρία στην θεματολογία του πραγματοποιηθέντος σεμιναρίου, και προφανώς ΔΕΝ είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ΑΓΕΤ.
Η ΑΓΕΤ με τη χορηγία της κάλυψε μόνο μέρος από τα έξοδα του σεμιναρίου και των εισηγητών. Επίσης χορηγός στο ίδιο σεμινάριο ήταν και η ΔΗΚΕΧ του Δήμου Χαλκιδέων που μας φιλοξένησε σε αίθουσές της.
Η κρατική υποχρηματοδότηση τέτοιων δράσεων, αλλά και η έλλειψη Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νομό μας , το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα για την πραγματοποίηση παρόμοιων σεμιναρίων, καθιστά δύσκολη έως αδύνατη τη διεξαγωγή τέτοιου επιπέδου επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Εύβοια.
Να επισημάνουμε εδώ ότι η Εύβοια είναι ο ένας από τους δύο (ο άλλος είναι η Βοιωτία) Νομούς στην Ελλάδα που ΔΕΝ έχει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) σε λειτουργία, ενώ πολλοί Νομοί έχουν Δύο και Τρία Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Καλό θα ήταν λοιπόν μέσα στα αιτήματα και στις αντιδράσεις των Ενεργών Πολιτών Ευβοίας, αλλά και άλλων συλλόγων που έχουν ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και εκπαίδευσης, καθώς και των αρχών του τόπου, να ενταχθεί το πάγιο Αίτημά μας για την Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νομό μας.
Η έλλειψη ΚΠΕ στην Εύβοια, καθιστά το Νομό μας σε μειονεκτικότερη θέση σε σχέση με άλλους, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση τοπικών κοινωνιών από τις επισκέψεις μαθητών, Εκπαιδευτικών, Συνέδρων, Πανεπιστημιακών κ.λπ. οι οποίοι θα επισκέπτονται το Κέντρο και θα συμμετέχουν στα προγράμματα και στις δράσεις αυτού, απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό.
Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τα στελέχη της και τους εκπαιδευτικούς της, είναι ευαίσθητη-οι σε πάρα πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν κλείνει πουθενά τα μάτια, ευαισθητοποιεί τους μαθητές (κυρίως αυτούς που συμμετέχουν στα προγράμματα), να είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι και να αντιδρούν, είναι κοντά τους, όπως πρέπει να είναι κάθε εκπαιδευτικός που τιμά τον τίτλο του εκπαιδευτικού. Μην ξεχνάμε ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο διήμερο αυτό βιωματικό σεμινάριο, ήρθαν εθελοντικά αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο μέχρι αργά το απόγευμα, που αν μη τι άλλο δείχνει με τον πιο πειστικό τρόπο το ενδιαφέρον τους για το θέμα και την δουλειά τους.
Τα σχόλιά τους, το κέφι τους αλλά και τα χαμόγελά τους, τόσο στην διάρκεια, αλλά και στο τέλος του σεμιναρίου, είναι για μας η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχία του και μας δίνει κέφι και δύναμη για να συνεχίσουμε.



Με τιμή

Νεκτάριος Καντανολέων

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας.

Aικατερίνη Αλιακίζογλου
Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας


Διευκρινίσεις των Ένεργών Πολιτών'



Αγαπητοί φίλοι
Κανένας δεν είπε ότι το σεμινάριο σας το διοργάνωσε η ΑΓΕΤ ή ότι επέμβηκε στο πρόγραμμα, στους εισηγητές κ.λ.π. Εμείς απλά αναφέραμε ότι το σεμινάριο σας υποστηρίχθηκε από την ΑΓΕΤ στα πλαίσια του προγράμματος ΠΡΑΚΣΗ και από την ΔΗΚΕΧ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και όπως αναφέρετε και εσείς ‘… κάλυψε μέρος των εξόδων του σεμιναρίου και των εισηγητών…’
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που μας ενημερώνετε ‘…Το πρόγραμμα ΠΡΑΚΣΗ της ΑΓΕΤ, για την φετινή σχολική χρονιά, χορηγεί τα προγράμματα καινοτόμων δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας που περιλαμβάνουν Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας, Πολιτιστικά Θέματα και Αγωγή Σταδιοδρομίας…’.
Επιτρέψτε μας να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με την προθυμία κάποιων εταιριών όπως η ΑΓΕΤ να είναι χορηγοί σε παρόμοια θέματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Φαντάζεστε στην πρακτική πλευρά της εκπαίδευσης, ο εισηγητής να έχει παραδείγματα ρύπανσης του Ευβοϊκού Κόλπου από τις δραστηριότητες της ΑΓΕΤ, είτε με την τσιμεντόσκονη στην Χαλκίδα και στους μεγάλους αγώνες που έκανε το περιβαλλοντικό κίνημα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Είτε για το θέμα του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδειας Αρτέμιδας και του ‘Μεγάλου Βουνού’ όπου τα εκρηκτικά της ΑΓΕΤ έχουν ρίξει μεγάλο μέρος του, σε απόσταση μόλις τεσσάρων μέτρων από το αρχαίο τοίχος, κατά παράβαση των αδειών που έχει. Θα συνεχίσει να είναι χορηγός η ΑΓΕΤ ; Εκτός εάν τέτοια παραδείγματα από ευγένεια προς τους χορηγούς είναι αυτό-αποκλεισμένα από τους διοργανωτές και τους εισηγητές των σεμιναρίων για το περιβάλλον.
Θα προτιμούσαμε λοιπόν ως πολίτες που έχουμε τα παιδιά μας στα Δημόσια Σχολεία να διδάσκονται απόλυτα ανεξάρτητα και ελεύθερα από κάθε ιδιώτη χορηγό.
Η ένστασή μας ασφαλώς συνίσταται και στην απουσία της επίσημης πολιτείας στην κάθε είδους στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών της εκπαιδευτικής κοινότητας και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Εύβοια. Μια τέτοια απουσία όμως της πολιτείας, αφήνει ελεύθερο το πεδίο ώστε να το αξιοποιούν δημαγωγικά κατά τη γνώμη μας ιδιωτικοί φορείς σαν την ΑΓΕΤ. Και λέμε δημαγωγικά γιατί εάν θέλουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος να ξανασκεφτούν ουσιαστικά θέματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως την καύση του RDF και το λιθάνθρακα και να δουν πως θα βελτιώνουν καθημερινά τις συνθήκες και τους όρους της λειτουργίας τους στις παραγωγικές τους μονάδες.


Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας
Χαλκίδα 14-5-2010