Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ στην καύση των απορριμμάτων



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  τηλ 2223023322  e-mail  gld@otenet.
                                                       Αλιβέρι     15-3-2013
                                                        Αρ. πρ 83
   Προς
  κον Βελέτζα Δήμαρχο Ερέτριας
Κύριε  Δήμαρχε, όπως πληροφορηθήκαμε  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας στις 25-2-2013 σας έγινε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο της «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ» για την αξιοποίησης των αποβλήτων δίνοντας έμφαση στην καύση σαν προσφορότερη λύση.
Για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές ενστάσεις και το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας μας  WWF, Greenpeace ,Ελληνική εταιρεία Ανακύκλωσης Πανδοικο κλπ έχουν τηχθεί κατά και έχουν προτείνει άλλους τρόπους διαχείρισης που έχει σαν βασικό στοιχειό την ανακύκλωση.
Φυσικά είναι δικαίωμα σας σαν Δημοτική αρχή να έχετε όποια άποψη θέλετε για το θέμα αυτό αλλά θεωρούμε απαράδεκτο να προτείνεται  το Αλιβέρι σαν τον τόπο όπου θα γίνεται η καύση των απορριμμάτων και όχι ο Δήμος σας
Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στο Αλιβέρι από το 2007 γίνεται μαζικοί αγώνες από τους κατοίκους της περιοχής μας να μην καεί το RDF(σκουπίδια της Αθήνας )από την ΑΓΕΤ  LAFARGE.,
 Toν αγώνα μας  αυτό ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο .Αλιβέρι έχουν στηρίξει 25 μαζικοί φορείς της περιοχής μας το Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Δικηγορικός Σύλλογος Εύβοιας ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας καθώς και ο Δήμος Ερέτριας..
Ασχοληθείτε κ . Δήμαρχε με τα προβλήματα τις περιοχή σας αν  θεωρείται λύση την καύση των σκουπιδιών απευθυνθείτε στον λαό της περιοχή σας και αν νομίζετε ότι τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων είναι και μνημεία τέχνης όπως σας τα παρουσίασε η εν λόγο  εταιρεία προχωρήστε στην κατασκευή τους στον δήμο σας για να έχετε άμεσα και τα οφέλη .
Το Αλιβέρι κ Δήμαρχε δεν θα γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Εύβοιας και όλης της Ελλάδος ,στο Αλιβέρι ζουν άνθρωποι και παλεύουν για την ζωή των παιδιών τους  και θα αγωνιστούν να μην περάσουν   περιβαλλοντοκτόνα σχεδία για τον τόπο μας
                                         Για το Δ.Σ
                                         Ο Πρόεδρος
                                          Γ. Λαγανάς




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τελ 2223023322 e-mail gld@otenet.gr


                                                    Αλιβέρι 
                                                    Αρ. πρ 83

Προς
  κ .Δ. Θωμά, Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου
Όπως πληροφορηθήκαμε από το δελτίο τύπου του δήμου Ερέτριας στις25 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ» κ Ψωμόπουλο «για την ενεργειακή αξιοποίηση  των αποβλήτων ως μοχλό ανάπτυξης».
Ο δήμαρχος Ερέτριας πείστηκε αμέσως όπως φαίνεται  και από το δελτίο τύπου και απεφάνθη ότι η καύση απορριμμάτων είναι μονόδρομος και βρήκε σε χρόνο ρεκόρ και τον τόπο που μπορεί να γίνει η καύση που δεν είναι άλλο από τις παλιές μονάδες τις ΔΕΗ στο Αλιβέρι.
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία ,άλλα πίσω από αυτά  κρύβονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που προωθούν την καύση των απορρίμματα δεν είναι τυχαίο που η  εταιρεία «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ» που ενημέρωσε το Δ.Σ της Ερέτριας έχει σαν ιδρυτικό της μέλλος και χορηγό την εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ συμφερόντων Κόκκαλη..
 Επειδή θέση αυτή του δημάρχου Ερέτριας να καούν τα σκουπίδια στο Αλιβέρι. είναι απαράδεκτη και προσβλητική για το Αλιβέρι σας ενημερώνουμε επισυνάπτοντας και το σχετικό δελτίο τύπου  του Δήμου Ερέτριας  και  παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες
Δεν θα να επιτρέψουμε το Αλιβέρι να γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Ευβοίας σήμερα όλης της Ελλάδας αύριο.

                                         Για το ΔΣ
                                        Ο Πρόεδρος
                                        Γ. Λαγανάς




  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  τηλ 2223023322  e-mail  gld @otenet  
                                    
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΒΕΛΕΤΖΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΑΛΛΑ ….ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Στις 25 Φεβρουαρίου πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της Ερέτριας ο Αντιπρόεδρος της «ΣΥΝΕΡΓΙΑΣ» ενημέρωσε το Δ.Σ για τα οφέλη από την ενεργειακή  αξιοποίηση των απορριμμάτων  που δεν είναι άλλη από την καύση και έτσι η όποια προσπάθεια για ανακύκλωση πάει περίπατο.
 Ο Δήμαρχος Ερέτριας όμως προχώρησε και πιο πέρα από τον εισηγητή και βρήκε και τον τόπο που θα καούν, στο Αλιβέρι, μακριά από μας και όπου να είναι σκέφτηκε.
Ο εισηγητής  υπερθεμάτισε και το πρόβλημα βρήκε της λύση όμως ξέχασαν να αναφέρουν ότι ιδρυτικό μέλλος και χορηγός της «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ» είναι η τεχνική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ συμφερόντων Κόκκαλη.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος με επιστολή του στον δήμαρχο Ερέτριας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη πρόταση του δήμαρχου και του προτείνει αφού τα εργοστάσια καύσης όπως τα παρουσίασε με φωτογραφίες ο εισηγητής  είναι μνημεία τέχνης ας το κατασκευάσουν στην Ερέτρια ,πχ στο Νησι των Ονειρων, για να έχουν όλα τα οφέλη δικά τους.
Τέλος με επιστολή του Συλλόγου στον Δήμαρχο και στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου τους ενημερώνει για την απαράδεκτη και προσβλητική πρόταση του Δημάρχου Ερέτριας  και τους καλεί να πάρουν θέση 
Το Αλιβέρι  δεν θα γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Εύβοιας και όλης της Ελλάδος ,στο Αλιβέρι ζουν άνθρωποι και παλεύουν για την ζωή των παιδιών τους  και θα αγωνιστούν να μην περάσουν   περιβαλλοντοκτόνα σχεδία για τον τόπο μας.

Γ.Λαγανάς




Δεν υπάρχουν σχόλια: