Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ανακοίνωση συνδικαλιστών ΛΑΡΚΟ : Αυτοκριτική ή να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα ;

Μας λένε οι συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ στην σημερινή τους ανακοίνωση (www.servitoros.gr) ότι κάποιος αλλοιώνει τα γραπτά τους. Τους πληροφορούμε ότι κανένας δεν μπορεί να αλλοιώσει τα γραπτά κανενός γιατί αυτά μένουν.
«Δεν προειδοποιούμε, απειλούμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Αρκετά παίξατε...Γιατί καλώς ή κακώς ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση έχουν οι "χορτάτοι". Οι πεινασμένοι καίνε δάση για να πουλήσουν ξύλα, ρίχνουν δυναμίτη στη θάλασσα για να φάνε ψάρια, καίνε λάδια καμένα για να ζεσταθούν...»
Τα προηγούμενα είναι αποσπάσματα ασφαλώς από την ανακοίνωσή σας και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Να δεχθούμε ότι δεν τα γράψατε σωστά στην 1η ανακοίνωση σας. Λέτε στην 2η ανακοίνωσή σας ότι είστε αποφασισμένοι να αναγκάσετε τη ΛΑΡΚΟ να εφαρμόσει τα νόμιμα σ’οτι αφορά τις υποχρεώσεις της για το περιβάλλον...
Εντάξει, δεν σας ρωτάμε γιατί σαράντα χρόνια τώρα δεν την υποχρεώσατε. Σας κάνουμε δύο απλές προτάσεις τώρα και περιμένουμε τις απαντήσεις σας.
Η 1η πρόταση :
Τις επόμενες μέρες που θα σας ζητήσει η εταιρία να φορτώσετε το καράβι με τη σκουριά για να την ρίξετε στην θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου, εσείς να αρνηθείτε αφού είναι γνωστό ότι αυτές οι ενέργειες της ΛΑΡΚΟ είναι παράνομες. Μολύνουν τον Ευβοϊκό Κόλπο με μεγάλα φορτία βαρέων μετάλλων με τεράστιες επιπτώσεις στην διατροφική αλυσίδα δηλαδή στα ψάρια που καταναλώνουμε εμείς και εσείς.
Η 2η πρόταση :
Στα αιτήματά σας να ζητήσετε να αποκαταστήσει όλες τις εκτάσεις των μεταλλείων που έχει ρημάξει η ΛΑΡΚΟ όλα τα χρόνια, αφήνοντας πίσω της σεληνιακά τοπία αγνοώντας κάθε νόμο και κάθε δέσμευση που είχε αναλάβει σύμφωνα με τις δικές της μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Και αυτά τα περί «ειδικών» με το περιβάλλον αφήστε τα κατά μέρος. Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και όχι κάποιων ειδικών. Αν θέλετε να το προστατεύσετε κάντε το και εσείς και μην το αναθέτετε σε κάποιους τρίτους.
Και μην ψάχνετε για εχθρούς. Κανένας δεν θέλει να χάσετε το μεροκάματό σας. Ούτε κανένας ζήτησε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Όπως έχετε εσείς δικαίωμα στο μεροκάμματο, έτσι έχει δικαίωμα και κάποιος άλλος που θίγεται σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Είναι το δικαίωμα στη ζωή που είναι πρωταρχικό και ισχυρότερο και από αυτό του μεροκάμματου. Και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι. Και πρώτα απ’ όλα η ΛΑΡΚΟ, η οποία αδιαφορεί εδώ και σαράντα χρόνια για το περιβάλλον και για την υγεία των εργαζομένων της και των κατοίκων των περιοχών που έχει τις εγκαταστάσεις της.
Τέλος μην προκαλείτε με υστερόγραφα του τύπου να σας ενημερώσουν ποιος δεν έχει μεροκάματο με υπαιτιότητα της ΛΑΡΚΟ. Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ μπορεί να μας έδωσε σε κάποιους από μας, κάποια μεροκάματα, αλλά ταυτόχρονα αφαίρεσε μεροκάματα από χιλιάδες γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να αναπτύξουν δραστηριότητες στις περιοχές που έδρασε η ΛΑΡΚΟ γιατί τις κατέστρεψε.

24 Ιανουαρίου 2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

4 σχόλια:

samurai είπε...

πολυκαλη η προσπαθεια σασ παιδια
κ μεισ στην καλαμαρια εχουμε μια παρομοια μπορω να πω κινηση που ασχολειτε με την οικλογια,τον πολτισμο, και κοινωνικα ζητηματα και κακα τα ψεμματα
εμεις δεν ειμαστε χορτατοι.
ας τελειωσει το παραμυθι πως με την οικολογια την οικολογια ασχολουνται οι χορτατποι. δηλαδη εμείς που ημαστε στο μεροκαματο αναπνεουμε καθαρο αερα; δεν καταλαβα.
απλα οι λαικιστες δεν ασχολουνται με την οικολογια( οπως αλλωστεκαι με τα υπολοιπα προβληματα της κοινωνιας)
συγνωμη αν ήταν μεγαλη η εκταση του σχολιου μου.
σασ αφηνω και την διευθυνση τησ κινησησ μασ στο μπλογκ για επικοινωνια
http://www.diexodos.blogspot.com/
και παλι ευχαριστω.

Σπύρου Ζήσης είπε...

Πολύ καλό μπράβο!!! !!!

Σπύρου Ζήσης είπε...

Η προστασία του περιβάλλοντος από τους πολίτες-εργαζόμενους «κλπ», παράλληλα με την προστασία της εργασίας, είναι ένα ευαίσθητο θέμα, ιδιαίτερα βέβαια σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς.
Οι κοινές συνιστώσες υπάρχουν από αρκετούς φορείς. Το ζήτημα είναι να τις βρούμε.
Προς το παρόν και μέχρι να τις βρούμε ΕΙΡΉΝΗ Η ΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,...
URL : www.siopi.gr
Γεια.....