Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

δηλαδή στην τσιμεντοποίηση 4 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας και την ανέγερση ενός θηριώδους κτηρίου από μπετόν.

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητήριου Ευβοίας την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008, η πλειοψηφία κλείνοντας τα αυτιά της στις αντιδράσεις της κοινωνίας της Χαλκίδας αλλά και της αντιπολίτευσης, προχωρεί στην διαδικασία της αντιπαροχής του “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ”. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες ακόμη και από τους παλαιότερους προέδρους του Επιμελητήριου, οι οποίοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση, αφού το προεδρείο δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει στοιχειώδεις κανόνες ενός δημοκρατικού διαλόγου. Η πλειοψηφία του Επιμελητήριου έκλεισε τα αυτιά της στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Ακούστηκε ακόμη και το εξής τραγελαφικό στην συνεδρίαση. Το έργο της αντιπαροχής του “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ” δηλαδή του τσιμεντένιου μεγαθήριου των 13.000 τ.μ. μέσα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή σαν την Νεάπολη, αποτελεί αναπτυξιακό έργο και μάλιστα μπορεί να γίνει και το σήμα κατατεθέν της πόλης!!!

Ακούστε κύριοι της πλειοψηφίας της διοίκησης του Επιμελητήριου:
1.Η Χαλκίδα έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους, από πράσινο, από υποδομές και όχι από τσιμεντένιους κολοσσούς.
2.Αν θέλετε να ακούσετε και τη γνώμη των Χαλκιδέων γιατί δεν διοργανώνετε μια σύσκεψη με τους φορείς της πόλης και να τους ζητήσετε τη γνώμη τους ; Άλλωστε ο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” ανήκει και στους Χαλκιδέους.
3.Γιατί δεν ακούτε τους πρώην προέδρους του Επιμελητήριου που διαφωνούν με τις αποφάσεις σας ;
4.Γιατί δεν ακούτε τις φωνές της αντιπολίτευσης του Επιμελητήριου που ζητούν ήπιες επεμβάσεις στο χώρο διατηρώντας κάποια ιστορικά στοιχεία του “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ” ;
5.Γιατί τέτοια αλαζονεία στην συμπεριφορά σας ; Εσείς μόνο κατέχετε την απόλυτη αλήθεια και όλοι οι άλλοι έχουν άδικο ;

Πρόταση – Πρόσκληση – Πρόκληση
Εφόσον νομίζετε ότι η θέση σας είναι σωστή κάντε μια σύσκεψη με τους φορείς της πόλης της Χαλκίδας και πείστε τους εφόσον θεωρείτε ότι οι προτάσεις σας είναι σωστές και προς όφελος της πόλης.

15 Ιουλίου 2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: