Κυριακή, 27 Ιουλίου 2008

Έγκλημα κατά των μνημείων της Αρχαίας Αυλίδας συνέχεια...
Είχαμε γράψει στην ανακοίνωσή μας της 6ης Ιουλίου 2008, για το έγκλημα που επιτελείται στο «Μεγάλο Βουνό» από την ληστρική λατόμευση του τσιμεντάδικου Χαλκίδας (Lafarge - ΑΓΕΤ) με αποτέλεσμα μια τεράστια καταστροφή στα αρχαιολογικά μνημεία της αρχαίας Αυλίδας.
Σήμερα με το ντουκουμέντο που δημοσιεύουμε πιστοποιούμε ότι το έγκλημα αυτό επαναλαμβάνεται καθημερινά παραβιάζοντας τους όρους της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού στις 12-12-2005 με βάση την οποία πήρε άδεια το τσιμεντάδικο για την λατόμευση στο «Μεγάλο Βουνό». Συγκεκριμένα η απόφαση αυτή λέει:

Εγκρίνεται το αίτημα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ για παράταση άδειας εκμετάλλευσης του λατομείου αδρανών υλικών στη θέση Μεγάλο Βουνό, Δήμου Αυλίδας, Νομού Ευβοίας, για 5 έτη και με τους ακόλουθους όρους :
1. Οι εργασίες της λατόμευσης θα συνεχίσουν να εκτελούνται σε βάθος και όχι σε μήκος με την προοπτική ανεύρεσης νέου χώρου εκμετάλλεσης.
2. Θα υπάρχει απόσταση ασφαλείας 80 μ. Από το Διατείχισμα.
3. Θα τηρηθεί η απαγόρευση εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου από το υψόμετρο +100 και άνω.
4. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί η δημιουργία αναβαθμών, η διάστρωση φυτικής γής, και η φύτευση, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η απόσταση από το τείχος.
5. Κάθε παράβαση των παραπάνω όρων αποτελεί αιτία για την αναστολή της ισχύος αυτής της απόφασης.

Όλα τα παραπάνω τα έχει παραβιάσει κατάφωρα η ΑΓΕΤ :
1. Οι εργασίες της λατόμευσης συνεχίζονται να γίνονται σε μήκος και όχι σε βάθος.
2. Η απόσταση ασφαλείας των ογδόντα μέτρων από το τείχος της Αρχαίας Αυλίδας έχει φτάσει τα πέντε (5) μέτρα όπως αποδείξαμε και με τις σχετικές φωτογραφίες.
3. Η εκμετάλλευση του λατομικού χώρου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα +100 μέτρα υψόμετρο.
4. Δεν έχει γίνει καμία αποκατάσταση του περιβάλλοντος, καμία δημιουργία αναβαθμών, καμία διάστρωση φυτικής γής, καμία φύτευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον τελευταίο όρο θα πρέπει να ανασταλλεί η ισχύς της άδειας του τσιμεντάδικου για λατόμευση στο «Μεγάλο Βουνό».
Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να εφαρμόσουν το νόμο.
Καλούμε τον εισαγγελέα Χαλκίδας αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το τεράστιο ιστορικό έγκλημα που επιτελείται στα αρχαία μνημεία της χωρας μας από την πολυεθνική Lafarge.
Καλούμε τέλος τη τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της Εύβοιας να επιληφθούν του θέματος και να σταματήσουν το έγκλημα.

26 Ιουλίου 2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

1 σχόλιο:

dikaiopolis είπε...

Καταθέτω πρόταση δημιουργίας ανεξάρτητων κινημάτων, ΠΟΛΙΤΩΝ με ΠΑΙΔΕΙΑ, "πέρα από το χρώμα που βρίσκει κανείς και δίνει νόημα στη ζωή του" με νομική υποστήριξη από bloggers, κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στους Ο.Τ.Α. μέσα από τους οποίους, εκπαιδεύονται, ανδρώνονται, επιλέγονται, και προαγάγονται για την ασυλία των ανομημάτων τους, στα έδρανα της Βουλής.

Η μόνη ελπίδα των ψηφοφόρων.
Ένα κίνημα ανεξάρτητο από τα δικονομικά και παραδικαστικά κυκλώματα που ΒΙΑΖΟΥΝ το ΔΙΚΑΙΟ της ευνομούμενης ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Ενα κίνημα και για την εσωτερική κάθαρση και μελλοντική διαφάνεια σε κάθε πολιτικό σχηματισμό.

Μόνο έτσι θα μετρηθούν οι δικηγόροι της ΒΟΥΛΗΣ με το πυγμαίο των αξιών της παιδείας που πρεσβεύουν, τώρα με την άρση του ασυμβίβαστου, και την ενεργώ τους πλέον δράση για την τελική νομιμοποίηση, πολιτικών εγκλημάτων καταπάτησης και κατάχρησης σε εκτάσεις ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ και στα καμένα ΔΑΣΗ.

Α) Την σύνθεση, κατά τόπους (Δήμους, Νομαρχίες), επιτροπών από νέους τελειόφοιτους της νομικής, προς "συνδρομή" βουλευτών δικηγόρων στο "νομοθετικό" τους έργο κατά της διαφθοράς,

Στις αναλαμβανόμενες υποθέσεις θα συντρέχουν λόγοι ποινικά κολάσιμων πράξεων των διαπλεκόμενων.
Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις με κατοχυρωμένο το προδικασμένο, βάση αδιάσειστων κατατιθέμενων στοιχείων, οπότε θα εξασφαλίζουν αφ’ ενός μεν τα προς ζην, και θα ανδεικνύουν με αυτόν τον τρόπω και τα όποια κατά τόπους παραδικαστικά κυκλώματα, και αφ’ ετέρου θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προασπίζοντας το δίκαιο των «πολιτών με παιδεία», κατά του πολυεπίπεδου της διαφθοράς, κόντρα στο δικονομίστικο, αστέρων νομικών της διαπλοκής, αλλά και ακόμα περισσότερο, θα απαλλάσσουν τον κάθε Ο.Τ.Α. και την κάθε κυβέρνηση από φορείς του έιτζ της διαπλοκής και δη της πρωτοβάθμιας.

Αποκτώντας δε και θετικής εμπειρίας των διάφορων εναλλακτικών μορφών της διαπλοκής οι νέοι τελειόφοιτοι της νομικής, με ευρύτητα πνεύματος νομοθέτη, επάξια θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της ευνομούμενης πολιτείας στο δικαστικό σώμα, όσοι από αυτούς στη συνέχεια το θελήσουν.”

Εν τέλη δε θα αξιολογούν και το αξιόπιστο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ έργου, του δικηγόρου ΒΟΥΛΕΥΤΗ και ΝΟΜΟΘΕΤΗ εν όψη των κάθε επερχόμενων εκλογών.

Β) Την δημιουργία κινήματος υποστήριξης της επιτροπής με,
1- κεφάλαιο αντιμετώπισης εξόδων κίνησης.
2- προεργασία εξονυχιστικού ελέγχου συλλογής και επεξεργασίας των εγγράφων.
3- παρουσίαση του διαπλεκόμενου προβλήματος στην επιτροπή προς επιπλέον διερεύνηση εγγράφων πριν την ανάληψη της υπόθεσης.

Γ) Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις στηριζόμενες σε αδιάσειστα στοιχεία εγγράφων.
1- Ως αμοιβή, σε πρώτη φάση (πρόταση), ορίζεται το κατώτερο όριο δικηγορικής αμοιβής (γραμμάτιο) που προβλέπει ο κώδικας περί Δικηγόρων.
2- Επιπλέων ότι εκταμιεύσουν(πρόταση) από απαίτηση των εξόδων παράστασης των μέσω της πολιτικής αγωγής.

Δ) Μέρος αποζημίωσης
1- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα ενισχύει το κεφάλαιο εξόδων κίνησης των νομικών.
2- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα διατίθεται για ανακύπτοντας περιπτώσεις μη οικονομικά δυνάμενων πολιτών να συμβάλουν σε έξοδα υποθέσεων διαφθοράς ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.


Μια ΦΑΝΤΑΣΙΑ? κι όμως ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!!! αξίζει και πρέπει να υλοποίηθεί, με ενεργή συμετοχή και συμπαράσταση, θα προσφέρει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, θα συμβάλει στο να αρθεί μια τροχοπέδη της υγιούς λειτουργίας των Ο.Τ.Α. και το ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, και κατ’ επέκταση θα απαλύνει και την κάθε μελλοντική κυβέρνηση "ΠΕΡΑ από το ΧΡΩΜΑ που βρίσκει κανείς και δίνει ΝΟΗΜΑ στη ΖΩΗ του" από ένα λιγότερο πρόβλημα, και την απαξίωση του πολίτη από τους λειτουργούς της πολιτείας.

Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
a_konstantin@live.com
Στοκχόλμη/Σουηδία